• Oznam o zápise do 1. ročníka

          •  Základná škola, Štefánikova ulica 745/1, 924 00 Galanta

            Vážení rodičia

             

            ZÁPIS      DO      PRVÉHO      ROČNÍKA

            SA      USKUTOČNÍ      ELEKTRONICKY

            OD     01.04.2021     DO    30.4.2021

             

            Ak ste sa rozhodli zapísať Vaše dieťa v školskom roku 2021/2022 na našej škole, vzhľadom na pandemickú situáciu bude zápis prebiehať elektronicky. Elektronická prihláška je zverejnená v nasledujúcom odkaze:

            Elektronická prihláška do 1. ročníka

             

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku ( do 31.8.2021 dovŕši vek 6 rokov) a dosiahne školskú spôsobilosť.

             

            Zápis do prvého ročníka je povinný aj pre deti, ktoré mali v školskom roku 2020/2021 odklad plnenia povinnej školskej dochádzky.

            Dieťa možno výnimočne prijať na plnenie povinnej školskej dochádzky aj v prípade, že nedovŕšilo šiesty rok veku, ale len na základe vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami      (so zdravotnými potrebami) po elektronickom prihlásení  doručí škole bezodkladne  písomné vyjadrenie zariadenia výchovného  poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa. Na základe tohto vyjadrenia zákonný zástupca požiada o odklad povinnej školskej dochádzky.

            Všetky bližšie informácie budú zákonným zástupcom poskytnuté pri overení poskytnutých údajov.

            Pre zápis do prvého ročníka je potrebný súhlas oboch zákonných zástupcov, ktorý potvrdia pri overovaní údajov. Na overenie údajov je potrebné predložiť rodný list dieťaťa. Termín overenia údajov bude upresnený po zápise. Upozorníme Vás naň prostredníctvom mailu, ktorý uvediete v elektronickej prihláške.

            Ak zákonný zástupca nemá možnosť so školou komunikovať elektronicky, môže si vyzdvihnúť tlačivo v materskej škole, príp. v škole. Po vyplnení a podpísaní zákonnými zástupcami ho doručí na adresu školy do 30.4.2021.

             

            V Galante, 19.3.2021                                          PaedDr. Radoslav Forro

                                                                                       riaditeľ školy

          • Aktualizovaný oznam

          •  

            Na základe dohody s RÚVZ v Galante a manuálu "Návrat do škôl 2021 (od 8. marca 2021)" MŠVVaŠ SR Mesto Galanta ako zriaďovateľ základných škôl vrátane umeleckých škôl na území mesta oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že školy od 08. 03. 2021 budú pokračovať vo vyučovaní dištančnou formou na 1. aj na 2. stupni.

            Na základe rozhodnutia zriaďovateľa budú na základných  školách naďalej pracovať školské kluby detí so zabezpečením stravy pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

            Nariadenie zriaďovateľa trvá minimálne do 21. marca 2021. V prípade zmeny situácie Vás budeme bezodkladne informovať.

             https://www.galanta.sk/sluzby/vzdelavanie/metodicke-spravy-a-oznamy/oznam-pre-rodicov-deti-ms-a-ziakov-zs-2484sk.html

             

             

          • Vážení rodičia.

          • Na základe odporúčania RÚVZ v Galante, rozhodnutia zriaďovateľa a riaditeľa školy, bude od 8.3.2021 prebiehať prezenčné vzdelávanie len v ŠKD pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a tých, ktorí nemôžu pracovať formou homeoffice.

            Podmienky prijatia žiaka do ŠKD:

            Pri nástupe žiaka 1. stupňa je potrebný negatívny test na Covid-19 aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka 1.stupňa ( nie starší ako 7 dní). Pri žiakovi, ktorý je v striedavej starostlivosti je potrebný negatívny test oboch zákonných zástupcov. Žiaci prvého stupňa sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov. Súčasťou čestného prehlásenia je aj prehlásenie o tom, že zákonní zástupcovia žiaka nemajú možnosť vykonávať prácu z domácnosti. Pri nástupe žiaka do školy odovzdá zákonný zástupca čestné vyhlásenie, ktoré si môžete stiahnuť tu:

             

            https://www.minedu.sk/25896-sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-8-3-2021/ - príloha 11c

             

            Vyzdvihnúť si ho môžete aj na vrátnici školy – zvonku na okne.

             

            Čestné prehlásenie sa predkladá vždy v pondelok.

            Zároveň prosíme, aby mal žiak k dispozícii aspoň dve rúška

            Školská jedáleň  je v prevádzke pre ŠKD

            Prvý stupeň – pokračuje v dištančnom vzdelávaní

            Druhý stupeň – pokračuje v dištančnom vzdelávaní

            STANOVISKO RÚVZ Galanta: https://www.ruvzga.sk/garuvz/files/stanovisko_ruvzga_03032021.pdf