• Nástup do škôl od 3.5.2021

          • Priaznivá epidemiologická situácia umožňuje uvoľniť ďalšie opatrenia v školstve. Testy na Covid-19, ktorými sa žiaci a ich rodičia doposiaľ preukazovali pri návšteve školy od dnešného dňa už nie sú potrebné. Vláda navyše schválila nové pravidlá, podľa ktorých režim bez preukazovania sa testom pri ceste do školy a späť platí aj v nasledujúcom týždni od 3. mája 2021.

            Vyhlásenia o bezinfekčnosti nájdete na stránke stránke MŠ VaV SR v prílohe 8, prikladáme odkaz :

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-3-5-2021/

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti predkladá žiak pri nástupe do školy 3.5.2021.

            Testovanie žiaka a zákonného zástupcu sa nevyžaduje.

          • Obnovenie vyučovania od 26.04.2021

            • V pondelok 26. apríla 2021 do školy povinne nastupujú žiaci 5. až 9. ročníka.

             

            •  Žiaci 5. a 9. ročníka sa musia preukázať potvrdením o negatívnom teste - AG, PCR (nie staršie ako 7 dní), PCR- kloktací test alebo potvrdením o prekonaní COVID (nie staršie ako 180 dní).
            • Rodič / zákonný zástupca odovzdá Vyhlásenie o bezinfekčnosti (čestné vyhlásenie) a kópiu potvrdenia o negatívnom teste, AG,PCR (nie staršie ako 7 dní) alebo kópiu potvrdenia o prekonaní COVID (nie staršie ako 180 dní) resp. potvrdenia o zaočkovaní druhou dávkou vakcíny. Bez vyššie spomínaného  Vyhlásenia o bezinfekčnosti nebude žiakovi umožnený vstup do školy.
            • Vyhlásenie o bezinfekčnosti nájdete na stránke MŠ VVaŠ:

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-26-4-2021/

             vyhlásenie 8a)

            • Ak žiaci prídu do školy bez sprievodu rodiča, prosím, nezabudnite na potrebu doložiť kópiu požadovaných dokladov k nahliadnutiu. Požadované dokumenty môžete predložiť k nahliadnutiu aj vo forme sms, emailu, fotografie v mobilnom telefóne, snímky obrazovky a pod.
            • Škola sa otvára o 7.00 hod.  Rodičia / zákonní zástupcovia majú vstup do budovy školy zakázaný. Vstup žiakov len s rúškom ( 1.-9. ročník); povinné absolvovanie ranného filtra (meranie teploty, dezinfekcia rúk)..
            • Dieťa nesmie prejavovať žiadne príznaky respiračného ochorenia.

             

            • Obed pre deti je zabezpečený v ŠJ. Vydáva a konzumuje sa už v školskej jedálni podľa harmonogramu pre jednotlivé triedy. Pozor! Upozorňujeme, že obedy pre žiakov 5. a 9. ročníka musí rodič resp. zákonný zástupca nahlásiť do piatka 22. apríla 2021 u triednej učiteľky.
            • V prípade pozitívne testovanej osoby v domácnosti je povinná 14-dňová karanténa pre všetkých členov domácnosti. Túto skutočnosť hláste svojmu triednemu učiteľovi.

            Žiaci 1.- 4 ročníka  a 8.-9. ročníka v pondelok 26.4.2021 prichádzajú do školy cez hlavný vchod.

            Žiaci 5.-7. ročníka v pondelok v pondelok 26.4.2021 prichádzajú do školy cez zadný vchod - zo školského dvora.

            VZDELÁVANIE od 26.4.2021 pre žiakov 5. - 9. ročníka:

            • Pri návrate žiakov 5. - 9. ročníka do školy bude škola postupovať podľa metodického usmernenia MŠVVaŠ SR. Vyučujúci sa budú zameriavať aj na postupnú adaptáciu žiakov. Žiaci budú mať počas adaptácie niekoľko vyučovacích hodín s triednym učiteľom, ktoré budú zamerané na duševné zdravie, socializáciu, riešenie konfliktov, rozvoj pozitívnej klímy... Adaptačné obdobie bude trvať min. 1-2 týždne.
            • Rozvrh  pre žiakov 5.- 9. ročníka bude upravený a  zverejnený na stránke školy a žiakov a ZZ budú informovať o tejto zmene triedni učitelia.

            OSPRAVEDLNENIE NEPRÍTOMNOSTI

             

            • Zákonní zástupcovia žiakov 1. stupňa a 5. – 9. ročníka, ktorí zo zdravotných alebo iných uznaných dôvodov nenastúpia na prezenčné vzdelávanie, ktoré im je umožnené, musia komunikovať s triednymi učiteľmi a zabezpečovať úlohy na doma pre svoje deti, s dodržaním pravidiel stanovených v Manuáli Návrat detí do škôl 2021 od 12.4.2021. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky .
            • Zároveň, ak ide o ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa alebo žiaka počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, lehota podľa § 144 ods. 10 zákona č. 245/2008 Z. z. sa predlžuje z 3 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní aj v súlade s rozhodnutím ministra školstva, ktoré platí od 1. 9. 2020.
            • Ak neprítomnosť na školskom vyučovaní bude dlhšia ako 15 dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.
            • Zákonný zástupca týchto žiakov nemá nárok na pandemickú OČR ( okrem výnimiek), nakoľko sa má dieťa v škole prezenčne vzdelávať.

             

          • OZNAM

          • Vážení rodičia

             

            Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR zo dňa 12.04.2021 o postupnej obnove vyučovania na školách upravujeme organizáciu vyučovania od pondelka 19. apríla 2021 nasledovne:

             

            • V pondelok 19. apríla 2021 do školy povinne nastupujú žiaci 8. a 9. ročníka. 
            •  Žiaci 8. a 9. ročníka sa musia preukázať potvrdením o negatívnom teste, AG, PCR (nie staršie ako 7 dní) alebo potvrdením o prekonaní COVID (nie staršie ako 90 dní). Žiaci našej školy majú vyhradené miesto a čas antigénového testovania na MOM v Autoprofit Estate v piatok (16.4.2021) v čase od 12,00 – 13,00 hod.
            • Rodič / zákonný zástupca odovzdá Vyhlásenie o bezinfekčnosti (čestné vyhlásenie) a kópiu potvrdenia o negatívnom teste, AG,PCR (nie staršie ako 7 dní) alebo kópiu potvrdenia o prekonaní COVID (nie staršie ako 90 dní) resp. potvrdenia o zaočkovaní druhou dávkou vakcíny. Bez vyššie spomínaného  Vyhlásenia o bezinfekčnosti nebude žiakovi umožnený vstup do školy.
            • Škola sa otvára o 7.00 hod.  Rodičia / zákonní zástupcovia majú vstup do budovy školy zakázaný. Vstup žiakov len s respirátorom ( 8.-9. ročník); povinné absolvovanie ranného filtra (meranie teploty, dezinfekcia rúk)..
            • Dieťa nesmie prejavovať žiadne príznaky respiračného ochorenia.
            • Vyučovanie začína podľa platného rozvrhu, s ktorým Vás oboznámia triedni učitelia. Prvé dva týždne bude prebiehať adaptačný proces.
            • Obed pre deti je zabezpečený v ŠJ. Vydáva a konzumuje sa už v školskej jedálni podľa harmonogramu pre jednotlivé triedy. Pozor! Upozorňujeme, že obedy pre žiakov 8. a 9. ročníka musí rodič resp. zákonný zástupca nahlásiť do piatka 16. apríla 2021 u triednej učiteľky.
            • V prípade pozitívne testovanej osoby v domácnosti je povinná 14-dňová karanténa pre všetkých členov domácnosti. Túto skutočnosť hláste svojmu triednemu učiteľovi.
            • Žiaci ostatných ročníkov II. stupňa (5., 6. a 7.) pokračujú vo vzdelávaní dištančnou formou (ONLINE výuka) ako doteraz.  Ich nástup na prezenčné vyučovanie (pri priaznivom vývoji epidemiologickej situácie) podľa vyjadrenia MŠVVaŠ SR predpokladáme v týždni od 26. apríla 2021.

            Čestné vyhlásenia nájdete na priloženom odkaze, sú to "Príloha  č. 8a", "Príloha č.8b".

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-19-4-2021/

             

             

             

             

             

          • OBNOVENIE PREZENČNÉHO VYUČOVANIA PRE ŽIAKOV 1. STUPŇA

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

            na základe Rozhodnutia ministra školstva, odporúčania RÚVZ Galanta a rozhodnutia Krízového štábu mesta Galanta a zriaďovateľa obnovujeme prezenčné vzdelávanie žiakov 1. až 4. ročníka od 12.04.2021

            Od 12. 04. 2021 bude v prevádzke aj školský klub detí od 7,00 do 17, 00 hod.,  a aj školská jedáleň.

            Podmienkou účasti žiaka na prezenčnom vzdelávaní je:

            Negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka nie starší ako 7 dní.. Zákonný zástupca predkladá pri nástupe žiaka do školy „Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu“ , ktoré je na zverejnené na stránke MŠVŠ a V SR – Čestné vyhlásenie 11 a.

            https://www.minedu.sk/25896-sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-6-4-2021/

            Rodičia, ktorí nemajú možnosť si vytlačiť prehlásenie o bezinfekčnosti, budú ho mať pripravené pri vchode do školy. Môžu ho prísť vypísať a podpísať v deň nástupu dieťaťa do školy.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti je aj na stránke www.skolanawebe.sk .

            Žiaci sa budú učiť podľa rozvrhu hodín v bežnom režime.

            V prípade, ak dieťa nenastúpi z dôvodu ochorenia, karantény a pod. je potrebné sa odhlásiť zo stravy u vedúcej školskej jedálne a zákonný zástupca informuje o danej skutočnosti triedneho učiteľa.

            Žiaci pri vstupe do budovy školy musia mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom. Náhradné rúško budú mať v mikroténovom vrecúšku, v taške. Pri vstupe do budovy školy si žiak dezinfikuje ruky a dozor konajúci zamestnanec školy zmeria  žiakovi telesnú teplotu. Zákonný zástupca nesmie vstupovať do školy.

            Žiaci II. stupňa budú naďalej pokračovať v dištančnom vzdelávaní.

            Za pochopenie a spoluprácu ďakujeme