• OZNAM

          • Základná škola, Štefánikova ulica 745/1, 924 00 Galanta

            Vážení rodičia

            Z Á P I S       D O      P R V É H O      R O Č N Í K A

            S A      U S K U T O Č N Í  

            O D  07. 04. 2022  DO 08.04.2022

            Ak ste sa rozhodli zapísať Vaše dieťa v školskom roku 2022/2023 na našej škole, bude zápis prebiehať prezenčne  - v škole. Zákonní zástupcovia  - obaja rodičia sa dostavia spolu s dieťaťom do školy. Elektronická prihláška je zverejnená v nasledujúcom odkaze na web stránke školy, ktorú môžete vopred vyplniť: www.zsstefanikga.edupage.org :

            <a href="http://zsstefanikga.skolanawebe.sk/prihlaska_zs" title="" target="_blank"><img src="https://moja.skolanawebe.sk/css/images/odkaz_na_prihlasku.svg" border=0></a>

            Prípadne cez uvedenú ikonu pre prihlásenie.

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku ( do 31.8.2022 dovŕši vek 6 rokov) a dosiahne školskú spôsobilosť.

            Zápis do prvého ročníka je povinný aj pre deti, ktoré mali v školskom roku 2021/2022 odklad plnenia povinnej školskej dochádzky.

            Dieťa možno výnimočne prijať na plnenie povinnej školskej dochádzky aj v prípade, že nedovŕšilo šiesty rok veku a absolvovalo povinné predprimárne vzdelávanie, a to len po súhlasnom vyjadrení príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasnom vyjadrení všeobecného lekára pre deti a dorast. Plnenie povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole zákonný zástupca preukazuje potvrdením príslušnej materskej školy.

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami      (so zdravotnými potrebami) predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného  poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa. Na základe tohto vyjadrenia zákonný zástupca požiada o odklad povinnej školskej dochádzky.

            Všetky bližšie informácie budú zákonným zástupcom poskytnuté pri zápise.

            Pri zápise do prvého ročníka je potrebná účasť oboch zákonných zástupcov. Na overenie údajov je potrebné predložiť rodný list dieťaťa.

            V Galante, 15.3.2022                                          PaedDr. Radoslav Forro

                                                                                        riaditeľ školy