• OZNAM

          • Vážení rodičia.

            Nakoľko je náš okres podľa Covid automatu v oranžovej farbe, prosíme Vás, aby ste v zmysle školského Školského semaforu odovzdali pri nástupe do školy tlačivo " Vyhlásenie o bezpríznakovosti". Prehlásenie sa dá vyplniť aj na stránke moja.skolanawebe.sk v časti " Vyhlásenia o bezpríznakovosti.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka je potrebné predložiť aj po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov).

             

          • Preberací protokol

          • Preberací protokol

            antigénových samotestov na domáce použitie a návod na použitie

            poskytnutých zo Správy štátnych hmotných rezerv SR pre žiakov základných škôl, stredných škôl a špeciálnych škôl

            Odovzdávajúci:                Škola:

                                                           Trieda:

            Predmet odovzdania:   antigénové samotesty na domáce použitie

            Obsah:

            Balenie:(samotest po doplnení tvrdých odberových tyčiniek je možné využiť na samotestovanie v zmysle rozhodnutia Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR č. UNMS/02120/2021-801 – 004194/2021 zo dňa 22. 3. 2021)

            So samotestom sa nepoužíva(nemá byť školami distribuované rodičom so samotestami):

            • návod na použitie z krabice testov (pôvodne určený na nosohltanový výter – nie je určený na samotestovanie),
            • sterilná odberová tyčinka mäkká Model No: 96000 (pôvodne určená na nosohltanový výter – nie je určená na samotestovanie)

            Návod na použitie pre samotestovanie:

            Bližšie informácie k samotestovaniu pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR nájdete na webstránke https://www.health.gov.sk/Clanok?Hlavna-sprava-COVID-19, ktoráobsahuje:

            1. Sprievodca pre samotestovanie vypracovaný Ministerstvom zdravotníctva SR:

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

            1. Návod výrobcu na použitie pri samotestovaní (dostanete aj vytlačený spolu s testami):

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

            1. cid:image007.png@01D79369.4DD12400Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR: https://youtu.be/bihiBgpM9pc

            video sa spustí aj naskenovanímnasledovného QR kódu:


            Dôležité upozornenia:

            Preberajúci (zákonný zástupca žiaka alebo plnoletý žiak) preberáantigénové testy na domáce samotestovanie. Testovanie sa realizuje v súlade so ŠKOLSKÝM SEMAFOROM dvakrát týždenne, t.j. v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy a kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19.Vykonanie samotestu bude zákonný zástupca škole potvrdzovať spôsobom, ktorý určí škola – buď prostredníctvom EDUPAGE, eškoly, e-mailu alebo smsky, v krajných prípadoch, písomným potvrdením. Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie poskytnutého testu, výsledok testu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny a zostáva doma.

            Zákonný zástupca žiaka alebo plnoletý žiak svojím podpisom preberacieho protokolu berie na vedomie:

            • Antigénové testy sú zákonnému zástupcovi alebo plnoletému žiakovi odovzdávané výlučne za účelom diagnostiky ochorenia COVID19 žiaka, ktorému sú určené.
            • V prípade, ak zákonný zástupca alebo plnoletý žiak antigénové testy nepoužije, pričom zároveň nedošlo k ich znefunkčneniu, je povinný ich škole vrátiť.

            V prípade, ak zákonný zástupca alebo plnoletý žiak antigénové testy použije na iný ako dohodnutý účel, je povinný vydať bezdôvodné obohatenie formou finančného plnenia, ktorého výška sa vypočíta ako súčin počtu odovzdaných antigénových testov a trhovej ceny jedného antigénového testu

          • Domáce samotestovanie antigénovými testami

          • Vážení rodičia

            Pre testy je potrebné prísť osobne a podpisom potvrdiť prevzatie testov. Do školy môžete prísť v čase od 7.30 do 15.30 hod. každý deň.

            Dôležité informácie z preberacieho protokolu:

            Preberajúci (zákonný zástupca žiaka) preberá antigénové testy na domáce samotestovanie. Testovanie sa realizuje v súlade so ŠKOLSKÝM SEMAFOROM dvakrát týždenne, t.j. v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy a kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19. Vykonanie samotestu bude zákonný zástupca škole potvrdzovať prostredníctvom školy na webe. Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie poskytnutého testu, výsledok testu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny a zostáva doma.

            Zákonný zástupca žiaka svojím podpisom preberacieho protokolu berie na vedomie:

             - Antigénové testy sú zákonnému zástupcovi odovzdávané výlučne za účelom diagnostiky ochorenia COVID19 žiaka, ktorému sú určené.

            - V prípade, ak zákonný zástupca antigénové testy nepoužije, pričom zároveň nedošlo k ich znefunkčneniu, je povinný ich škole vrátiť. V prípade, ak zákonný zástupca alebo plnoletý žiak antigénové testy použije na iný ako dohodnutý účel, je povinný vydať bezdôvodné obohatenie formou finančného plnenia, ktorého výška sa vypočíta ako súčin počtu odovzdaných antigénových testov a trhovej ceny jedného antigénového testu.

             Ďalšie dokumenty:

          • Informácie k testovaniu kloktacími testami

          •  

            Vážení rodičia,

             

             Dňa 2.9. dostane Vaše dieťa tlačivá na vyplnenie: Čestné vyhlásenie a Zber údajov.

            Tieto tlačivá je potrebné priniesť vyplnené do školy dňa 3.9., len v tom prípade budú deťom odovzdané kloktacie testy.

            Testovanie kloktaním uskutočnite dňa 6.9. (pondelok) pred odchodom do školy. Podrobne si preštudujte Informačný list pre rodičov a príbalový leták.

            DETI NEREGISTRUJTE, registráciu uskutoční škola.