• Oznam

          • Vážení rodičia

             

            Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční dňa 2.9.2021  - vo štvrtok v triedach od 8,00 hod.

             

            Pri nástupe do školy je potrebné dodržiavať ustanovenia „ Školského semaforu“

            https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

             

            Dovoľujeme si Vám oznámiť, že slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční dňa 2.septembra 2021 (štvrtok) od 8:00 hod.– 8:45 hod. vo svojich triedach.

            Škola postupuje podľa dokumentu MŠVVaŠ SR: ŠKOLSKÝ SEMAFOR: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

            • Od 2.9.2021 - pokiaľ je okres v zelenej fáze rodič predkladá dobrovoľne pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky  do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) ,,Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" žiaka. ( https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/  príloha č. 1)

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti je v prílohe. Môžete si ho vyzdvihnúť aj  na okne budovy školy.

            Pri zmene fázy Vás budeme o podmienkach predkladania vyhlásení včas informovať.

             

            • Rodič žiaka 1. ročníka má v období od 2.9. 2021-  10.9.2021 povolené vstúpiť do školy a triedy. Podmienkou je „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti pri každom vstupe do budovy školy“ a rúško.(https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/  príloha č. 1a).

            Vyhlásenie je v prílohe. Môžete si ho vyzdvihnúť aj  na okne budovy školy.

             

            • Školský klub detí aj školská jedáleň sú v prevádzke od 3.9.2021 (piatok).
            • Žiaci pri príchode do školy prechádzajú ranným filtrom.
            • Rúška  - žiak musí mat' prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania podľa aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR.

            Informácie k organizácii školského roka

             

            1. Ráno pred vstupom do školy sa realizuje ranný filter: meranie teploty, dezinfekcia rúk. Vyučovanie aj krúžková činnosť sa realizuje podľa rozvrhu, s minimalizovaným premiešavaním. ŠKD je v prevádzke od 6,30 do 17.00.

            2. Na komunikáciu so školou sa využíva písomná podoba, emailová komunikácia. Osobná komunikácia a návšteva školy je možná iba s predchádzajúcim súhlasom riaditeľa školy.

            3. Na začiatku školského roka a následne pri každom prerušení vyučovania 3 dni predkladá zákonný zástupca Vyhlásenie o bezpríznakovosti. V prípade, že ho žiak zabudne doma: môže rodič odoslať potvrdenie cez e-školu, poslať scan cez email alebo kontaktuje lekára pre deti a dorast, ktorý ho usmerňuje.

            4. V prípade výskytu Covidu v triede - ide trieda s učiteľom  do karantény alebo predloží Oznam o výnimke z karantény - po očkovaní alebo po prekonaní Covidu. Žiadame rodičov, aby toto oznámenie hneď predložili triednemu učiteľovi, aby bolo možné udeliť výnimku z karantény v prípade potreby.

            5. Telesná a športová výchova sa realizuje podľa rozvrhu.

            6. V priestoroch školy je povinnosť používať ochrannú pomôcku na tvári (rúško). Rodič je povinný zabezpečiť 2 rúška pre svoje dieťa.

            7. V priestoroch školy je zriadená izolačná miestnosť, ktorá slúži na umiestnenie dieťaťa s príznakmi ochorenia COVID- 19 alebo iného respiračného ochorenia.

            8. Rodič môže ospravedlniť 5 po sebe idúcich dní svojmu dieťaťu. Následne musí predložiť Vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            9. V prípade, že je u žiaka podozrenie na COVID-19 a má karanténu, rodič bezprostredne informuje školu na email:zsstefanikga@gmail.com. 

            10. V prípade, že je u žiaka potvrdené ochorenie  na COVID-19 a má izoláciu, rodič bezprostredne informuje školu na email:zsstefanikga@gmail.com. Škola identifikuje kontakty žiaka za 2 dni pred testovaním.

            11. Rodič má právo na OČR iba ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede malého žiaka do 11. rokov alebo ak vystavil potvrdenie lekár pre deti a dorast.

             

          • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia žiakov

          • Dovoľujeme si Vám oznámiť, že v súvislosti so začiatkom šk. roka 2021/2022 a za účelom udržať bezpečné prostredia v školách a školských zariadeniach, máte možnosť využiť dobrovoľné testovanie žiakov v školách a v domácom prostredí. Ide teda o dva druhy testovania.

            1.Možnosť testovať sa PCR kloktacími testami

            Rodič môže požiadať do 25.8.2021 do 12.00 hod. prostredníctvom školy o kloktacie PCR testy, ktoré si prevezme 2.9.2021.  Testovanie zrealizuje rodič doma ( od 2.9 do 5.9. s výsledkom do 72 hod.) Záujem o testy nahlási rodič cez mail školy: zsstefanikga@gmail.com(elektronicky), v prípade, že nemá prístup na mail, telefonicky na č.t. 031/ 7802813.  Toto testovanie JE DOBROVOĽNÉ a škola zisťuje iba záujem o takýto druh testovania

            2. V priebehu šk. roka budú mať rodičia možnosť využívať dobrovoľné testovanie žiakov Ag testami v domácom prostredí. Každý žiak ZŠ, ktorého rodič prejaví záujem, dostane sadu 25ks testov na domáce testovanie. Pokiaľ máte záujem o sadu 25ks testov na domáce testovanie, prosíme, aby ste oznámili svoj záujem tiež do 25.8.2021 cez mail školy: zsstefanikga@gmail.com v znení : MÁM ZÁUJEM O SADU TESTOV pre žiaka (meno a priezvisko).

            ŽIADNE Z TÝCHTO TESTOVANÍ NIE JE PODMIENKOU PRE NÁSTUP ŽIAKA DO ŠKOLY A JE ÚPLNE DOBROVOĽNÉ.

             

          • Čestné vyhlásenie k poskytnutiu dotácie na stravu od októbra 2021

          •  Zverejňujeme nový vzor čestného vyhlásenia pre rodičov, ktorí nepoberajú zvýšený daňový bonus na deti a od októbra by ešte mali záujem o poskytnutie dotácie na stravu (od septembra budú mať nárok na dotáciu tie deti, ktorých rodiča už potrebné doklady odovzdali do konca júla).

            Čestné vyhlásenie je v prílohe.

          • Usmernenie k dotácii na obed

          •  

             

            Vážení rodičia.

            Na základe aktuálneho usmernenia z ÚPSVaR v Galante Vám oznamujem zmeny
            v poskytovaní dotácií na stravu od nového školského roku 2021/2022:
            - ukončí sa plošné poskytovanie dotácií na stravu v ZŠ a v poslednom
            ročníku MŠ
            - dotácia sa bude poskytovať:
               a) v zmysle §4 ods.3 písm. b) zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách vpôsobnostiMPSVaR SR v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon odotáciách") nadieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, ktorej saposkytujepomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výškeživotnéhominima. Potvrdenia, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytujepomoc vhmotnej núdzi treba odovzdať na OSS MsÚ najneskôr do 31.07.2021.
            Prosíme rodičov, aby potvrdenie doniesli do školy, inak dieťa nebude mať nárok na dotáciu.
            V prípade detí, ktoré žijú v domácnosti, ktorej príjem je najviacvo výškeživotného minima, treba najprv vyplniť tlačivo "Formulár naposúdenie príjmu" a odovzdať na ÚPSVaR najneskôr do 31.07.2021 vrátane podkladov kukonaniu vtejto veci. Následné potvrdenie z ÚPSVaR, že dieťa žije v ŽModovzdá rodič naOSS MsÚ (alebo v škole a  potom škola nám to doručí).
               b) v zmysle §4 ods.3 písm. c) zákona o dotáciách na dieťa, ktorénavštevujeposledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si anijeden člendomácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňovéhozvýhodnenie navyživované dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku a nedovŕšilo 15 rokovveku (detibez daňového bonusu). Neuplatnenie si nároku na daňový bonus rodičpreukazuječestným vyhlásením (priložené). Tieto vyplnené a
            podpísané čestnévyhlásenia tiež prosím odovzdať na OSS MsÚ do 31.07.2021.
            - zvýši sa suma dotácie na stravu na 1,30 € za každý deň, v ktorom sadieťazúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ alebo vyučovania v ZŠ a odobralostravu.
            - vzhľadom na prechodné ustanovenie zákona č. 417/2020 Z.z. ktorým samení a dopĺňa
               zákon o dotáciách, bude deťom v poslednom ročníku MŠ dotácia na stravuv mesiaci
               august 2021 poskytovaná bez zmeny.

             

            Riaditeľstvo ZŠ

             

             

             

             

          • Príjemne strávený piatkový deň v krásne upravenej knižnici.

          • 14.05.2021 sa deti zúčastnili Dňa s knihami (Book Day), počas ktorého hľadali poklady medzi poličkami, čítali a vyhrávali rôzne ceny. Cieľom akcie bolo prebudiť a prehĺbiť vzťah detí ku knihám a motivovať ich k čítaniu aj v cudzích jazykoch.

             

          • Nástup do škôl od 3.5.2021

          • Priaznivá epidemiologická situácia umožňuje uvoľniť ďalšie opatrenia v školstve. Testy na Covid-19, ktorými sa žiaci a ich rodičia doposiaľ preukazovali pri návšteve školy od dnešného dňa už nie sú potrebné. Vláda navyše schválila nové pravidlá, podľa ktorých režim bez preukazovania sa testom pri ceste do školy a späť platí aj v nasledujúcom týždni od 3. mája 2021.

            Vyhlásenia o bezinfekčnosti nájdete na stránke stránke MŠ VaV SR v prílohe 8, prikladáme odkaz :

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-3-5-2021/

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti predkladá žiak pri nástupe do školy 3.5.2021.

            Testovanie žiaka a zákonného zástupcu sa nevyžaduje.

          • Obnovenie vyučovania od 26.04.2021

            • V pondelok 26. apríla 2021 do školy povinne nastupujú žiaci 5. až 9. ročníka.

             

            •  Žiaci 5. a 9. ročníka sa musia preukázať potvrdením o negatívnom teste - AG, PCR (nie staršie ako 7 dní), PCR- kloktací test alebo potvrdením o prekonaní COVID (nie staršie ako 180 dní).
            • Rodič / zákonný zástupca odovzdá Vyhlásenie o bezinfekčnosti (čestné vyhlásenie) a kópiu potvrdenia o negatívnom teste, AG,PCR (nie staršie ako 7 dní) alebo kópiu potvrdenia o prekonaní COVID (nie staršie ako 180 dní) resp. potvrdenia o zaočkovaní druhou dávkou vakcíny. Bez vyššie spomínaného  Vyhlásenia o bezinfekčnosti nebude žiakovi umožnený vstup do školy.
            • Vyhlásenie o bezinfekčnosti nájdete na stránke MŠ VVaŠ:

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-26-4-2021/

             vyhlásenie 8a)

            • Ak žiaci prídu do školy bez sprievodu rodiča, prosím, nezabudnite na potrebu doložiť kópiu požadovaných dokladov k nahliadnutiu. Požadované dokumenty môžete predložiť k nahliadnutiu aj vo forme sms, emailu, fotografie v mobilnom telefóne, snímky obrazovky a pod.
            • Škola sa otvára o 7.00 hod.  Rodičia / zákonní zástupcovia majú vstup do budovy školy zakázaný. Vstup žiakov len s rúškom ( 1.-9. ročník); povinné absolvovanie ranného filtra (meranie teploty, dezinfekcia rúk)..
            • Dieťa nesmie prejavovať žiadne príznaky respiračného ochorenia.

             

            • Obed pre deti je zabezpečený v ŠJ. Vydáva a konzumuje sa už v školskej jedálni podľa harmonogramu pre jednotlivé triedy. Pozor! Upozorňujeme, že obedy pre žiakov 5. a 9. ročníka musí rodič resp. zákonný zástupca nahlásiť do piatka 22. apríla 2021 u triednej učiteľky.
            • V prípade pozitívne testovanej osoby v domácnosti je povinná 14-dňová karanténa pre všetkých členov domácnosti. Túto skutočnosť hláste svojmu triednemu učiteľovi.

            Žiaci 1.- 4 ročníka  a 8.-9. ročníka v pondelok 26.4.2021 prichádzajú do školy cez hlavný vchod.

            Žiaci 5.-7. ročníka v pondelok v pondelok 26.4.2021 prichádzajú do školy cez zadný vchod - zo školského dvora.

            VZDELÁVANIE od 26.4.2021 pre žiakov 5. - 9. ročníka:

            • Pri návrate žiakov 5. - 9. ročníka do školy bude škola postupovať podľa metodického usmernenia MŠVVaŠ SR. Vyučujúci sa budú zameriavať aj na postupnú adaptáciu žiakov. Žiaci budú mať počas adaptácie niekoľko vyučovacích hodín s triednym učiteľom, ktoré budú zamerané na duševné zdravie, socializáciu, riešenie konfliktov, rozvoj pozitívnej klímy... Adaptačné obdobie bude trvať min. 1-2 týždne.
            • Rozvrh  pre žiakov 5.- 9. ročníka bude upravený a  zverejnený na stránke školy a žiakov a ZZ budú informovať o tejto zmene triedni učitelia.

            OSPRAVEDLNENIE NEPRÍTOMNOSTI

             

            • Zákonní zástupcovia žiakov 1. stupňa a 5. – 9. ročníka, ktorí zo zdravotných alebo iných uznaných dôvodov nenastúpia na prezenčné vzdelávanie, ktoré im je umožnené, musia komunikovať s triednymi učiteľmi a zabezpečovať úlohy na doma pre svoje deti, s dodržaním pravidiel stanovených v Manuáli Návrat detí do škôl 2021 od 12.4.2021. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky .
            • Zároveň, ak ide o ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa alebo žiaka počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, lehota podľa § 144 ods. 10 zákona č. 245/2008 Z. z. sa predlžuje z 3 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní aj v súlade s rozhodnutím ministra školstva, ktoré platí od 1. 9. 2020.
            • Ak neprítomnosť na školskom vyučovaní bude dlhšia ako 15 dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.
            • Zákonný zástupca týchto žiakov nemá nárok na pandemickú OČR ( okrem výnimiek), nakoľko sa má dieťa v škole prezenčne vzdelávať.

             

          • OZNAM

          • Vážení rodičia

             

            Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR zo dňa 12.04.2021 o postupnej obnove vyučovania na školách upravujeme organizáciu vyučovania od pondelka 19. apríla 2021 nasledovne:

             

            • V pondelok 19. apríla 2021 do školy povinne nastupujú žiaci 8. a 9. ročníka. 
            •  Žiaci 8. a 9. ročníka sa musia preukázať potvrdením o negatívnom teste, AG, PCR (nie staršie ako 7 dní) alebo potvrdením o prekonaní COVID (nie staršie ako 90 dní). Žiaci našej školy majú vyhradené miesto a čas antigénového testovania na MOM v Autoprofit Estate v piatok (16.4.2021) v čase od 12,00 – 13,00 hod.
            • Rodič / zákonný zástupca odovzdá Vyhlásenie o bezinfekčnosti (čestné vyhlásenie) a kópiu potvrdenia o negatívnom teste, AG,PCR (nie staršie ako 7 dní) alebo kópiu potvrdenia o prekonaní COVID (nie staršie ako 90 dní) resp. potvrdenia o zaočkovaní druhou dávkou vakcíny. Bez vyššie spomínaného  Vyhlásenia o bezinfekčnosti nebude žiakovi umožnený vstup do školy.
            • Škola sa otvára o 7.00 hod.  Rodičia / zákonní zástupcovia majú vstup do budovy školy zakázaný. Vstup žiakov len s respirátorom ( 8.-9. ročník); povinné absolvovanie ranného filtra (meranie teploty, dezinfekcia rúk)..
            • Dieťa nesmie prejavovať žiadne príznaky respiračného ochorenia.
            • Vyučovanie začína podľa platného rozvrhu, s ktorým Vás oboznámia triedni učitelia. Prvé dva týždne bude prebiehať adaptačný proces.
            • Obed pre deti je zabezpečený v ŠJ. Vydáva a konzumuje sa už v školskej jedálni podľa harmonogramu pre jednotlivé triedy. Pozor! Upozorňujeme, že obedy pre žiakov 8. a 9. ročníka musí rodič resp. zákonný zástupca nahlásiť do piatka 16. apríla 2021 u triednej učiteľky.
            • V prípade pozitívne testovanej osoby v domácnosti je povinná 14-dňová karanténa pre všetkých členov domácnosti. Túto skutočnosť hláste svojmu triednemu učiteľovi.
            • Žiaci ostatných ročníkov II. stupňa (5., 6. a 7.) pokračujú vo vzdelávaní dištančnou formou (ONLINE výuka) ako doteraz.  Ich nástup na prezenčné vyučovanie (pri priaznivom vývoji epidemiologickej situácie) podľa vyjadrenia MŠVVaŠ SR predpokladáme v týždni od 26. apríla 2021.

            Čestné vyhlásenia nájdete na priloženom odkaze, sú to "Príloha  č. 8a", "Príloha č.8b".

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-19-4-2021/

             

             

             

             

             

          • OBNOVENIE PREZENČNÉHO VYUČOVANIA PRE ŽIAKOV 1. STUPŇA

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

            na základe Rozhodnutia ministra školstva, odporúčania RÚVZ Galanta a rozhodnutia Krízového štábu mesta Galanta a zriaďovateľa obnovujeme prezenčné vzdelávanie žiakov 1. až 4. ročníka od 12.04.2021

            Od 12. 04. 2021 bude v prevádzke aj školský klub detí od 7,00 do 17, 00 hod.,  a aj školská jedáleň.

            Podmienkou účasti žiaka na prezenčnom vzdelávaní je:

            Negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka nie starší ako 7 dní.. Zákonný zástupca predkladá pri nástupe žiaka do školy „Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu“ , ktoré je na zverejnené na stránke MŠVŠ a V SR – Čestné vyhlásenie 11 a.

            https://www.minedu.sk/25896-sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-6-4-2021/

            Rodičia, ktorí nemajú možnosť si vytlačiť prehlásenie o bezinfekčnosti, budú ho mať pripravené pri vchode do školy. Môžu ho prísť vypísať a podpísať v deň nástupu dieťaťa do školy.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti je aj na stránke www.skolanawebe.sk .

            Žiaci sa budú učiť podľa rozvrhu hodín v bežnom režime.

            V prípade, ak dieťa nenastúpi z dôvodu ochorenia, karantény a pod. je potrebné sa odhlásiť zo stravy u vedúcej školskej jedálne a zákonný zástupca informuje o danej skutočnosti triedneho učiteľa.

            Žiaci pri vstupe do budovy školy musia mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom. Náhradné rúško budú mať v mikroténovom vrecúšku, v taške. Pri vstupe do budovy školy si žiak dezinfikuje ruky a dozor konajúci zamestnanec školy zmeria  žiakovi telesnú teplotu. Zákonný zástupca nesmie vstupovať do školy.

            Žiaci II. stupňa budú naďalej pokračovať v dištančnom vzdelávaní.

            Za pochopenie a spoluprácu ďakujeme

             

             

             

          • Oznam o zápise do 1. ročníka

          •  Základná škola, Štefánikova ulica 745/1, 924 00 Galanta

            Vážení rodičia

             

            ZÁPIS      DO      PRVÉHO      ROČNÍKA

            SA      USKUTOČNÍ      ELEKTRONICKY

            OD     01.04.2021     DO    30.4.2021

             

            Ak ste sa rozhodli zapísať Vaše dieťa v školskom roku 2021/2022 na našej škole, vzhľadom na pandemickú situáciu bude zápis prebiehať elektronicky. Elektronická prihláška je zverejnená v nasledujúcom odkaze:

            Elektronická prihláška do 1. ročníka

             

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku ( do 31.8.2021 dovŕši vek 6 rokov) a dosiahne školskú spôsobilosť.

             

            Zápis do prvého ročníka je povinný aj pre deti, ktoré mali v školskom roku 2020/2021 odklad plnenia povinnej školskej dochádzky.

            Dieťa možno výnimočne prijať na plnenie povinnej školskej dochádzky aj v prípade, že nedovŕšilo šiesty rok veku, ale len na základe vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami      (so zdravotnými potrebami) po elektronickom prihlásení  doručí škole bezodkladne  písomné vyjadrenie zariadenia výchovného  poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa. Na základe tohto vyjadrenia zákonný zástupca požiada o odklad povinnej školskej dochádzky.

            Všetky bližšie informácie budú zákonným zástupcom poskytnuté pri overení poskytnutých údajov.

            Pre zápis do prvého ročníka je potrebný súhlas oboch zákonných zástupcov, ktorý potvrdia pri overovaní údajov. Na overenie údajov je potrebné predložiť rodný list dieťaťa. Termín overenia údajov bude upresnený po zápise. Upozorníme Vás naň prostredníctvom mailu, ktorý uvediete v elektronickej prihláške.

            Ak zákonný zástupca nemá možnosť so školou komunikovať elektronicky, môže si vyzdvihnúť tlačivo v materskej škole, príp. v škole. Po vyplnení a podpísaní zákonnými zástupcami ho doručí na adresu školy do 30.4.2021.

             

            V Galante, 19.3.2021                                          PaedDr. Radoslav Forro

                                                                                       riaditeľ školy

          • Aktualizovaný oznam

          •  

            Na základe dohody s RÚVZ v Galante a manuálu "Návrat do škôl 2021 (od 8. marca 2021)" MŠVVaŠ SR Mesto Galanta ako zriaďovateľ základných škôl vrátane umeleckých škôl na území mesta oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že školy od 08. 03. 2021 budú pokračovať vo vyučovaní dištančnou formou na 1. aj na 2. stupni.

            Na základe rozhodnutia zriaďovateľa budú na základných  školách naďalej pracovať školské kluby detí so zabezpečením stravy pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

            Nariadenie zriaďovateľa trvá minimálne do 21. marca 2021. V prípade zmeny situácie Vás budeme bezodkladne informovať.

             https://www.galanta.sk/sluzby/vzdelavanie/metodicke-spravy-a-oznamy/oznam-pre-rodicov-deti-ms-a-ziakov-zs-2484sk.html

             

             

          • Vážení rodičia.

          • Na základe odporúčania RÚVZ v Galante, rozhodnutia zriaďovateľa a riaditeľa školy, bude od 8.3.2021 prebiehať prezenčné vzdelávanie len v ŠKD pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a tých, ktorí nemôžu pracovať formou homeoffice.

            Podmienky prijatia žiaka do ŠKD:

            Pri nástupe žiaka 1. stupňa je potrebný negatívny test na Covid-19 aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka 1.stupňa ( nie starší ako 7 dní). Pri žiakovi, ktorý je v striedavej starostlivosti je potrebný negatívny test oboch zákonných zástupcov. Žiaci prvého stupňa sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov. Súčasťou čestného prehlásenia je aj prehlásenie o tom, že zákonní zástupcovia žiaka nemajú možnosť vykonávať prácu z domácnosti. Pri nástupe žiaka do školy odovzdá zákonný zástupca čestné vyhlásenie, ktoré si môžete stiahnuť tu:

             

            https://www.minedu.sk/25896-sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-8-3-2021/ - príloha 11c

             

            Vyzdvihnúť si ho môžete aj na vrátnici školy – zvonku na okne.

             

            Čestné prehlásenie sa predkladá vždy v pondelok.

            Zároveň prosíme, aby mal žiak k dispozícii aspoň dve rúška

            Školská jedáleň  je v prevádzke pre ŠKD

            Prvý stupeň – pokračuje v dištančnom vzdelávaní

            Druhý stupeň – pokračuje v dištančnom vzdelávaní

            STANOVISKO RÚVZ Galanta: https://www.ruvzga.sk/garuvz/files/stanovisko_ruvzga_03032021.pdf

             

          • OZNAM

          • Základná škola, Štefánikova ulica 745/1, 924 00 Galanta

             

            Učiteľ/ učiteľka pre  primárne vzdelávanie ( 1.stupeň)

             

            Základná škola, Štefánikova ulica 745/1, 924 00 Galanta prijme do pracovného pomeru pedagogického zamestnanca na pozíciu:

            učiteľ/učiteľka pre primárne vzdelávanie

             

            Požadované vzdelanie: Vzdelanie podľa zákona č.138/2019 Z.z. o pedagogických a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a vyhlášky č.437/2009 Z.z.

            Odborná prax: práca vhodná aj pre absolventa

            Úväzok: 100% - zastupovanie MD

            Termín pre zasielanie žiadostí do: 05.03.2021

            Termín nástupu: 15.03.2021

            Miesto práce: Galanta

            Žiadosti o prijatie do zamestnania je potrebné zaslať poštou, mailom na adresu:

            Základná škola, Štefánikova ulica 745/1, 924 00 Galanta, zsstefanikga@gmail.com

             

          • Oznam

          • Školský klub detí bude v prevádzke od 15.2.2021 v čase od 7,00 do 16,00 hod.   len pre žiakov, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre alebo im nie je umožnená práca na doma.   

            Podmienkou nástupu žiaka do ŠKD je predloženie čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti ( otestovanie aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti). 

            Školská jedáleň nie je v prevádzke.

             

          • Vážení rodičia a priatelia školy.

          • Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            - skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

            - skvalitnenie vybavenia školy

            Ďakujeme.