• Oznam

          • Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz. Návšteva materských škôl a školských klubov detí tak bude umožnená deťom rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, alebo pre žiakov, ktorých zákonní zástupcovia nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice.

            https://www.minedu.sk/distancne-vzdelavanie-pokracuje-aj-buduci-tyzden/

          • Oznam

          • Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz. Návšteva materských škôl a školských klubov detí tak bude umožnená deťom rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, alebo pre žiakov, ktorých zákonní zástupcovia nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice.

             

            https://www.minedu.sk/distancne-vzdelavanie-pokracuje-aj-buduci-tyzden/

          • Oznam

          • Hodnotenie žiakov v školskom roku 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19

            1.

            Celkové hodnotenie žiakov základných škôl v prvom ročníku základnej školy sa počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 priebežné hodnotenie aj celkové hodnotenie realizuje slovným  hodnotením.

            Predmety náboženská výchova a etická výchova, multikultúrna výchova sú neklasifikované, na vysvedčení sa uvedie slovo „absolvoval/-a“ alebo „neabsolvoval/-a.“

            Celkové hodnotenie žiakov základnej školy a klasifikácia boli prerokované v pedagogickej rade a odsúhlasené v pedagogickej rade dňa 11.1.2021.

            2.

            Dištančné vzdelávanie

            Predmety, ktoré sú podľa školského vzdelávacieho programu klasifikované, budú klasifikované aj počas dištančného vzdelávania. Klasifikované sú teda aj predmety z komplementárnych vzdelávacích oblastí (výtvarná výchova, hudobná výchova, telesná výchova, technika, pracovné vyučovanie, informatika) a zasielanie vypracovaných materiálov, zadaní, testov podľa požiadaviek vyučujúceho sa stáva povinné. Ak bol žiak priebežne hodnotený počas prvého polroka a priebežné hodnotenie nie je postačujúce pre klasifikáciu alebo pre slovné hodnotenie žiaka v jednotlivých vyučovacích predmetoch (napríklad ak žiak nemá dostatočný počet známok), nie je potrebné konať komisionálnu skúšku z príslušného predmetu. Takého žiaka možno do 31. marca 2021 vyskúšať a hodnotenie zaradiť do priebežného hodnotenia prvého polroka. Následne sa vykoná jeho celkové hodnotenie za prvý polrok školského roka 2020/2021 a 31. marca 2021 možno vydať žiakovi výpis slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok. Podkladom môžu byť projekty, riešenia komplexných úloh alebo samostatné praktické práce spracované žiakmi. Ak žiak základnej školy nesplnil požiadavky učiteľa v rámci dištančného vzdelávania zo subjektívnych príčin napr. neodovzdanie úloh alebo žiadna účasť na dištančnom vzdelávaní bez ospravedlnenia, aj keď mal možnosť zúčastňovať sa na dištančnom vzdelávaní,  je klasifikovaný známkou nedostatočný.

            3.

            Doklad o získanom vzdelaní v posledný vyučovací deň prvého polroka školského roka triedny učiteľ vydá žiakovi výpis slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok. Tento výpis nie je verejnou listinou. Vysvedčenie za prvý polrok sa vydáva na základe žiadosti zákonného zástupcu. V posledný vyučovací deň školského roka sa vydáva žiakom vysvedčenie, ktoré obsahuje hodnotenie a klasifikáciu prospechu a správania žiaka za oba polroky príslušného školského roka.

             

          • Oznam

          • Mesto Galanta ako zriaďovateľ materských a základných škôl na území mesta oznamuje zákonným zástupcom žiakov ZŠ, že školy od 11. 1. 2021 budú pokračovať vo vyučovaní dištančnou formou na 1. aj na 2. stupni.

            Predpokladaný začiatok prezenčného vyučovania je dňa 25.1.2021, kedy by sa mali otvoriť aj materské školy.

            Stretnutie zriaďovateľa a riaditeliek MŠ sa uskutoční dňa 7.1.2021, po ktorom mesto zverejní aktuálne usmernenie rodičom na svojej webstránke. Ráta sa aj s možnosťou otvorenia niektorých tried MŠ od 11.1.2021 resp. od 18.1.2021 pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

            Nasledujúce stretnutie zriaďovateľa s riaditeľmi ZŠ sa uskutoční dňa 11.1.2021, po ktorom sa zverejnia ďalšie informácie rodičom žiakov, príp. otvorenie ŠKD najmä pre deti zdravotníkov, ako aj pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry či pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu.

            Od 11. do 18.1.2021 bude vyplácaná pandemická OČR.

            https://www.galanta.sk/sluzby/vzdelavanie/metodicke-spravy-a-oznamy/oznam-pre-rodicov-deti-ms-a-ziakov-zs-2484sk.html

             

             

             

          • Oznam

          • VIANOČNÉ  A POLROČNÉ PRÁZDNINY

             

            Na základe rozhodnutia ministra školstva  zo dňa 11.12.2020 sa  termín vianočných a polročných prázdnin stanovuje nasledovne:

            1. Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

            2. Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).

             

            https://www.minedu.sk/25863-sk/rozhodnutie-ministra-z-11-12-2020/

             

             

          • Gesto pre mesto

          • Milí rodičia a priatelia školy.

            Hlasujte  prosím za náš projekt s názvom "Kto doskočí najďalej".

            https://www.gestopremesto.sk/hlasovanie/galanta

            Naším cieľom je zrekonštruovať rozbežisko a doskočisko pre skok do diaľky. Chceme tým vytvoriť pre deti lepšie podmienky na precvičovanie skoku do diaľky, ktorý je v učebných osnovách ZŠ. Zároveň by sme zatraktívnili hodiny telesnej výchovy. Povrch rozbežiska je hrboľatý, zarastený trávou. Obnovíme ho gumovou dlažbou. Taktiež aj doskočisko potrebujeme osadiť po obvode obrubníkmi a doplniť pieskom. Prostredie, v ktorom sa budú deti pohybovať, sa stane estetickejším a zdraviu prosperujúcejším.

             


          • Oznam

          • https://www.minedu.sk/data/att/17732.pdf

            https://www.minedu.sk/data/att/17732.pdf

            Informácia pre žiakov a rodičov

            (Celoplošné testovanie COVID 19 )

             

                 V dňoch 31.10. a 1.11.2020 sa uskutoční celoplošné testovanie COVID 19. Riaditeľ školy odporúča, aby sa predmetného testovania zúčastnili všetci žiaci vo veku 10 rokov a starší.

             

            1. Žiaci II. stupňa

            Ostávajú na dištančnom vzdelávaní. Ak nepôjdu na testovanie ich právo na pohyb bude obmedzené – zákaz vychádzania.

            2. Žiaci I. stupňa

            Zákonný zástupca žiaka, ktorý navštevuje základnú školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

             

            Žiaci I. stupňa, starší ako 10 rokov:

            Žiakom I. stupňa starším ako 10 rokov (t. j. k 1.11.2020 - 10 rokov + 1 deň) odporúčam zúčastniť sa testovania. Pri nástupe do školy dňa 3.11.2020 sú títo žiaci povinní preukázať sa negatívnym testom a vyhlásením rodiča o bezinfekčnosti.

            V prípade, že ich test je pozitívny, bude im nariadená karanténa. Ak sa testovania nezúčastnia, majú zákaz vychádzania a teda nemôžu ísť ani do školy.

             

            V utorok 3.11.2020 sa všetci žiaci I. st. musia pri vstupe do školy nevyhnutne preukázať  vyhlásením rodičov o bezinfekčnosti, a negatívnym testom dieťaťa nad 10 rokov.

             

            Rodičia, ktorí nemajú možnosť si vytlačiť prehlásenie o bezinfekčnosi, budú ho mať pripravené pri vchode do školy. Môžu ho prísť vypísať a podpísať v deň nástupu dieťaťa do školy.

             

            https://www.minedu.sk/data/att/17732.pdf

             

             

          • Milí rodičia a žiaci.

          • Milí rodičia a žiaci.

            Podľa uznesenia vlády SR č. 678 z 22. 10. 2020 sa od 26. 10. 2020 do 27. 11. 2020 mení forma vyučovania žiakov v 5. až 9. ročníka. V prvom rade chceme upozorniť, že vyučovanie bude prebiehať  podľa pevného rozvrhu hodín žiakov. Dištančné vyučovanie pre žiakov začína ako za bežného režimu o 08:00 hod.

            Vás, rodičia, žiadame, aby ste zabezpečili účasť Vášho dieťaťa počas prerušeného vyučovania na vyučovaní na diaľku, resp. informovali triedneho učiteľa o dôvode, ak sa žiak vyučovania nezúčastní. Každá neúčasť bez ospravedlnenia sa bude hodnotiť ako absencia.Vyučovanie pre 2.stupeň sa neprerušuje, ale mení formu – všetky povinnosti týkajúce sa účasti a aktivity na vyučovaní zostávajú nezmenené pre rodičov i žiakov.

            Na základe získaných skúseností pristupujeme k nastaveniu určitých pravidiel:

            1. Dištančná forma vzdelávania žiakov školy prebieha prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy nasledujúcimi formami:

            - vyučovanie bude prebiehať podľa nového upraveného rozvrhu online

            - prioritne prostredníctvom IŽK

            - prostredníctvom videokonferencií  (Zoom, Microsoft Teams)

            2. Učitelia jednotlivých predmetov budú zadávať žiakom úlohy (podľa rozvrhu) v primeranom rozsahu a primeranej náročnosti s určením presného termínu na preštudovanie / vypracovanie:

            - nové učivo, texty, prezentácie, poznámky;
            - úlohy na precvičenie učiva: pracovné listy, doplňovačky;
            - zadania na overenie pochopenia učiva: testy, previerky;
            - projekty na samostatnú prácu.

            3. Rozvrh je nastavený od 08:00 hod. do 13:20 hod.

            - v tomto čase učitelia pracujú online - zadávajú úlohy, resp. vedú videokonferencie so žiakmi.

            4. Zadávanie učiva a úloh:

            - každý učiteľ pošle žiakom naraz učebný materiál v rozsahu, ktorý zodpovedá jednej vyučovacej hodiny;

            - ak chce učiteľ k učebnému materiálu pridať aj pracovný list, zohľadní reálny čas, ktorý je potrebný na jeho vypracovanie;

            - žiak je povinný zaslať vypracovanie do stanoveného času učiteľom.

             

            5. Hodnotenie počas prerušeného vyučovania:

            - realizuje sa  formou klasifikácie známkou;

            - má  charakter konštruktívnej spätnej väzby poskytovanej žiakom počas učenia sa;

            - má motivačný charakter, má pomenovať žiakom chyby, ktoré robia a navrhnúť postup pri ich odstraňovaní.

            6. Vyučovanie výchovných predmetov

            - vyučujúci budú zasielať zadania aj z predmetov výtvarná výchova, hudobná výchova, telesná výchova, etická výchova, náboženská výchova, technika. Učiteľ zadá žiakom projekt/prácu na doma, raz za týždeň. Práce si žiaci vypracujú a po návrate do školy ich odprezentujú a predložia na kontrolu učiteľovi. V týchto predmetoch nebude počas dištančného vzdelávania prebiehať hodnotenie.

            Skontrolujte si, prosím Vás, prístupové údaje na internetovej žiackej knižke. Ak ich nemáte, oslovte triedneho učiteľa. V prípade technických problémov informujte triedneho učiteľa. Úlohy treba vypracovať podľa zadania vyučujúceho, dodržiavať pokyny aj termíny. Aktivita žiakov bude hodnotená. V prípade nezaslania a nedodržania termínov bude žiak hodnotený ako n (neodovzdal, nevypracoval)v IŽK.

            V prípade, že žiak nemá prístup k internetu, rodičia oznámia triednemu učiteľovi túto skutočnosť. Škola zabezpečí papierovú formu zadaných úloh a spôsob doručenia zadaných úloh žiakovi - poštou.

             

            Rodičia komunikujú s triednym učiteľom, príslušným vyučujúcim a to elektronickým spôsobom.

             

            V prípade neúčasti žiaka na online vyučovaní, ospravedlňuje rodič jeho absenciu, ktorú musí zdôvodniť. Tak isto rodič informuje príslušného vyučujúceho a triedneho učiteľa ak má žiak technické problémy s pripojením na internet alebo PC. Rodič zabezpečí podmienky pre dištančné vzdelávanie a nastaví dieťaťu denný režim a kontroluje jeho dodržiavanie, dohľad nad vzdelávaním dieťaťa, nad prácou s domácimi úlohami a samoštúdiom, dohľad nad odovzdávaním domácich úloh a nad účasťou dieťaťa na online hodinách.

             

            Nové rozvrhy hodín budú zverejnené.

             

             

             

             

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že od 26. 10. 2020 žiaci 2. stupňa nastupujú na dištančné vzdelávanie (vyučovanie nie je prerušené). Pre žiakov 1. stupňa platí riadne prezenčné vyučovanie a prevádzka ŠKD.

            Ďalšie informácie budú priebežne dopĺňané a zverejnené na IŽK.

          • Oznam

          • Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti .  Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené. V prípade neprítomnosti dieťaťa/žiaka v škole a školskom zariadení z dôvodu:

             - podozrenia na ochorenie COVID-19 (označený ako „Úzky kontakt“ RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom) 

             - ochorenia na COVID-19 (potvrdené ochorenie RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom) predložiť pri návrate dieťaťa/žiaka do školského zariadenia "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo u plnoletých žiakov všeobecným lekárom pre dospelých (u ktorých je dieťa/žiak v starostlivosti) a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.

          • Nové opatrenia v školách

          • Najdete  TU!

             

             

             

             

            Minister školstva oznámil nové opatrenia v školách platné od 12. októbra

            • Foto: MŠVVaŠ SR
            • Dátum: 11.10.2020

            V školách neboli zaznamenané ohniská nákazy a na dištančné vzdelávanie zatiaľ prešli 4 percentá žiakov. So zhoršujúcou situáciou s počtom nakazených ochorením Covid-19 je však potrebné upraviť opatrenia pre školy. Oznámil to v nedeľu počas rokovania ústredného krízového štábu minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.

             

             

            Výrazne sa bude odporúčať nosenie rúšok na materských školách, pre prvý a druhý stupeň základných školách je povinné. Výnimka z nosenia rúšok bude platiť pre nepočujúcich, autistické deti či deti s mentálnymi poruchami.Stredné školy prejdú na dištančné vzdelávanie. "Ešte dnes vydáme rozhodnutie, ktorým sa preruší vyučovanie na stredných školách. Stredné školy od zajtrajšieho dňa prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania až do odvolania," ozrejmil minister školstva. Nižšie ročníky osemročných gymnázií, ktoré korešpondujú s ročníkmi na základnej škole, budú fungovať v normálnom režime s povinným nosením rúšok. Zároveň vyzval študentov, aby necestovali na internáty. Učiteľov zasa, aby pripravili žiakov na dištačné vzdelávanie a pripravili rozvrhy na pár týždňov dopredu.Zrušiť by sa mali plavecké kurzy, lyžiarske kurzy, výlety či skupinová výučba ZUŠ. Školské družiny budú fungovať za sprísnených opatrení.O podobe vzdelávania na vysokých školách minister školstva diskutuje s rektormi. "Vysoké školy sú však samostatné a autonómne," dodal.